На КПП “Порубне” затримали чоловіків з Дніпропетровської та Харківської областей, які намагались потрапити до Румунії за фальшивими документами

У Чернівецькому районі поліцейські викрили двох жителів східних областей України, які за допомогою фальшивих довідок намагалися перетнути державний кордон у період воєнного стану. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. Винуватцям загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу «Порубне» під час проходження митного контролю жителі Дніпропетровської та Харківської областей використовували документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушники пред’явили для перевірки прикордонникам фальшиві тимчасові посвідчення військовозобов’язаних. 

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили про підозри фігурантам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.  

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи. 

Наразі триває досудове розслідування. 

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.  

 

peredplata