ЩО ТВОРИТЬ «РУСьКИЙ МіР» У СКАДОВСЬКУ

Жінка, яка на фото, могла б ще довго жити. Ростити квіти, цілувати дітей, ліпити вареники, плавати на острів Джаралгач, як вона любила. Та все, що завгодно вона могла робити!
Але Тетяну Мудренко, 56-річну жительку Скадовська, українку, повісили окупанти в її рідному місті.
«Мою сестричку в Скадовську повісили», – це повідомлення в соцмережі написала Наталя, сестра-близнючки. Після того, як отримала на свій телефон фото Тетяни з моргу.
Тетяну та іі чоловіка Анатолія Орєхова викрали з дому 7 жовтня.
Свідки кажуть, що додому до подружжя прийшли місцеві колаборанти – колишні українські поліцейські. Забрали її разом з чоловіком.
Напередодні, розповідають в містечку, Тетяна з чоловіком обігнали авто, на якому їхали окупанти. Окупантам це не сподобалось. Вони зупинили авто і почали перевіряти документи. Тетяна з чоловіком почали вимагати їх відпустити, наробили крику. Їх відпустили. А ввечері приїхали додому і забрали.
Тетяна Мудренко була медичною сестрою. В перші дні окупації виходили всією родиною на проукраїнські мітинги. Вимагали визволення з полону міського голови Скадовська.
Коли в містян почали кидати гранати і пускати автоматні черги, спротив згас.
Про викрадення Тетяни і Анатолія написали в місцевій закритій групі.
В місті розповідають, що жінку показово повісили перед будівлею суду. Чи правда це, достеменно невідомо.
Тетяна Мудренко під час окупації їздила на велосипеді з українським прапорцем…
Їі чоловіка відпустили похоронити дружину. І знову забрали в заручники.
Людей на окупованих територіях піддають тортурам. Їх калічать і вбивають. Для них, ще живих, риють траншеї. Знищують. Зтирають з обличчя землі.
І ще я все частіше чую і читаю, що особливо звірствують колаборанти та збрід з «днр/лнр». З їх станом все зрозуміло. Там безнадійно.
Що ми з цим всім будемо робити?..
Тетяні і всім, кого ми не змогли захистити, вічний спокій і наш сум
Zoya Kazanzhy

peredplata