Готові зайти в Україну: США розмістили в Румунії 4,7 тисяч солдатів

101 повітрянодесантну дивізію армії США розгорнули на території Європи вперше майже за 80 років.

США розмістили в Європі 4,7 тисяч військових з дивізії «Червоні орли» для навчань. У рамках навчань використовують справжні снаряди, що імітують битви ЗСУ проти армії росії.

Про це повідомляє CBS News.

Війська готові перекинутися на територію України будь-якої миті у разі ескалації конфлікту. Журналісти стверджують, що 101 повітряно-десантну дивізію армії США розгорнули на території Європи вперше майже за 80 років, що обумовлено зростаючою напруженістю між НАТО та росії.

Піхотний підрозділ під назвою «Червоні орли» навчали розгортатися на будь-якому полі бою у світі протягом кількох годин, після чого солдати мають бути готові вступити у бій. Наразі «орли» розміщені в Румунії та беруть участь у спільних навчаннях із місцевими військами на кордоні з Україною.

Задля відтворення битв, що українська армія щодня веде проти армії окупантів, військові користуються справжніми бойовими снарядами. За словами командирів дивізії, вони «готові боротися хоч сьогодні ввечері», і розташовуватимуться в Румунії задля захисту територій НАТО у разі нападу. У разі загострення бойових дій військові готові перетнути кордон та перекинутися на територію України.

“Ми готові захищати кожен дюйм землі НАТО. Ми приносимо унікальний потенціал нашого повітряно-десантного потенціалу. Ми легка піхота, але знову ж таки, ми приносимо цю мобільність із собою, для наших літаків та повітряних атак», – заявив генерал Джон Любас.

Про перекидання до Європи військовослужбовців елітної 101 повітрянодесантної дивізії армії США заявили в НАТО ще в серпні. Цей захід був покликаний посилити захист східного флангу.

 

peredplata