Чи нададуть США Україні комплекси протиповітряної оборони C-RAM

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Американська теле-радіо компанія ABC News сьогодні повідомила про звернення української сторони до США з проханням надати Україні комплекси протиповітряної оборони C-RAM
Не для військових експертів, а для більш ширшого загалу про існування цієї зброї стало відомо після того, як у 2010 році комплекси C-RAM (Counter Rocket, Artillery, and Mortar) були встановлені на території посольства США в Багдаді (Ірак). Комплекси успішно пройшли випробування і їх, окрім США, почали замовляти і купувати інші країни НАТО. Деякі країни вдалися до власних розробок. Так Німеччина у 2011 розробила і поставила на виробництво свої комплекси ППО, які носять абревіатуру MANTIS (Nächstbereichschutzsystem).
Комплекси C-RAM — це різновид тактичної протиповітряної оборони, що полягає у захисті від ракетних, артилерійських, мінометних обстрілів та нападів безпілотників. Для виявлення та виміру показників траєкторії боєприпасів у польоті, в системах C-RAM використовуються РЛС, оптико-електронні та акустичні засоби.
У Італії існує подібна зброя DRACO — багатоцільова станція озброєння, що діє проти повітряних загроз, R.A.M. і надводних загроз.
У Нідерландах ще у 1979 році схожі системи ППО Goalkeeper почали встанoвлювати на військових кораблях.
До чого цю усю інформацію я хотів звести? До того, що 14 листопада у Брюсселі відбудеться зустріч міністрів оборони країн ЄС, де буде обговорюватись питання чергової військової і воєнної допомоги Україні для боротьби з російськими окупантами.
Подивитись, як працює американська система C-RAM можна за цим посиланням (1000 зенітних снарядів за хвилину! Це фантастично): [ https://www.youtube.com/watch?v=MMFzlwzFgKw ]

peredplata