Депутати Чернівецької міськради звернуться до президента та голови Верховної Ради з закликом прийняти закон про заборону діяльності УПЦ МП

Депутати Чернівецької міськради звернуться до президента та голови Верховної Ради з закликом прийняти закон про заборону діяльності УПЦ МП. За таке рішення проголосували 22 депутатів, проти не голосував ніхто.

Про це повідомляє  Суспільне Чернівці.

Звернення ініціювала депутатка Галина Абрам’юк. Окрім прийняття закону, депутати закликають розпочати розслідування діяльності УПЦ, яка, на думку депутатів, має ознаки колабораціонізму і спрямована проти основ нацбезпеки України.

“Закликаємо прийняти закон, враховуючи антиукраїнську та антидержавну позицію релігійних організацій Української православної церкви московського патріархату, відсутність позиції, яка засуджує російську агресію в Україні, непоодинокі факти колаборації представників УПЦ МП з державою-окупантом”, — йдеться в тексті звернення.

Також однією з причин звернення депутати називають невиконання релігійними організаціями УПЦ МП закону “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо визначення свого місця в структурі іноземної релігійної організації.

peredplata