Міністр Бурбак в Чернівцях: «У виборах братиму участь як громадянин» ВІДЕО

Під час робочої поїздки до Чернівців 11 квітня міністр інфраструктури України Максим Бурбак заявив, що у виборчий процес втручатись не буде, а братиме в ньому участь виключно в якості виборця.

Сьогодні, 11 квітня, з робочим візитом в Чернівцях перебуває міністр інфраструктури України Максим Бурбак. Під час прес-конференції на запитання спостерігача Громадянської мережі ОПОРА щодо його участі у виборах міністр повідомив, що у виборах братиме участь як громадянин.
– Я піду, проголосую на виборах мера, на виборах Президента, – запевнив Максим Бурбак.
На запитання щодо можливості використання адмінресурсу, міністр сказав наступне:
– Для того, щоб не було і гадки про це, ви бачили, яку заяву зробив Арсеній Петрович Яценюк (прем’єр-міністр України) щодо призупинення участі в партії, щоб не було ніяких спекуляцій . Я не можу кривити душею, що я зараз буду казати, що я не буду, буду… Я вам пообіцяю, що я особисто жодної участі, крім як громадянин, який володіє правом голосу, брати у виборах не буду.
Нагадаємо, Максим Бурбак до призначення на посаду міністра інфраструктури був депутатом Верховної Ради, а до того – депутатом Чернівецької обласної ради.
Міністр також підтримав ініціативу депутатів за встановлення кримінальної відповідальності не тільки тим, хто купує голоси на виборах, а й тим, хто їх продає.
– Треба щеплення зробити суспільству проти цих скупок голосів, – наголосив міністр.
Окрім того, Максим Бурбак звернувся до правоохоронних органів розслідувати справи проти колишнього голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, який відкрито на камеру агітував за певних кандидатів.
Саме спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА було зафіксовано згадану агітацію тодішнього голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва.
Нагадаємо, що Громадянська мережа ОПОРА спостерігає за виборами мера в Чернівцях. У випадку виявлення порушень просимо повідомляти нас за адресою: chernivtsi@opora.org.ua
До речі, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata