Про плани Росії захопити Одесу і вийти на Придністров’я…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У Залужного сказали, що зараз про це можна розповісти.
Гра в збирання пазлів не менш цікава і розумова, як гра в шахи. Тепер давайте складати “пазли” з середини картини. Пригадуєте, я нещодавно писав, що Туреччина не дозволила п’яти російським кораблям Тихоокеанського флоту, на чолі з флагманом, ракетоносцем “Варягом”, перетнути Босфор і увійти в Чорне море. Їм нічого не залишилося й вони розвернулуся та пішли восвоясі. Але ж важливий факт! Ракетоносець “Варяг” і його супровід чекали на дозвіл для проходу через Босфор у Чорне море ще з лютого місяця. В найактивнішу фазу війни Росії проти України. Дякувати туркам, що не пустили їх у Чорне море.
І ще (увага)! До 24 лютого у Чорне море зуміли проскочити аж 6 десантних кораблів з Балтійського флоту з сотнями дрисерованих морпіхів. У їх завдання входило закріплення на острові Зміїний, захоплення Одеси і створення коридору на Тираспіль (Придністров’я). І тут підходить до Зміїного крейсер “Москва” і каже: … Решту історії ви всі знаєте.
А крейсер “Варяг” і чотири кораблів підтримки разом з кораблями Чорноморського флоту мали забезпечити висадку і тили цих російських десантників.
В Одесі мої рідні і милі одесити почали будувати укріп-зони на побережжі. Миліших людей, як одесити – у світі не знаю! Тепер вони можуть зітхнути спокійно.
Нема кому зараз захоплювати Одесу. Морський десант з Балтійського флоту відійшов на лівий берег Херсону. Саме через їх боєздатність генерал Суровікін вивів їх з правого берега Херсону на лівий. Бо більше у цій війні професійних військових не залишилось, … окрім гарматної маси з числа зеків і “не обстріляних” новобранців.
Ось так я склав пазл до пазлика і бачу картину.

peredplata