“Укроборонпром” вироблятиме зброю спільно з країнами НАТО

Спільне виробництво та розробка важкого озброєння передбачається щонайменше з шістьма країнами-членами Альянсу, кажуть у держконцерні “Укроборонпром”.

Серед таких країн, зокрема, Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кілька, “укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних”, зазначають у пресслужбі держконцерну.

Йдеться про створення спільних оборонних підприємств, ліній виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільне виробництво бронетехніки та реактивних систем залпового вогню, спільну розробку нових високотехнологічних зразків озброєння.

Як приклад успішності такої співпраці в “Укроборонпромі” назвали налагоджене виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 міліметрів, а також мін калібру 120-мм. “Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО. Вже не перший місяць. Розосереджено на різних потужностях, в тому числі країн-партнерів. Боєприпаси, вироблені “Укроборонпромом”, мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються”, – пояснили в держконцерні.

Джерело: https://www.dw.com

peredplata