До нас це немає жодного стосунку, – Данілов про доручення Путіна щодо “різдвяного перемир’я”

Очільник Кремля Владімір Путін нібито доручив міністру оборони Росії Сєргєю Шойгу оголосити перемир’я на лінії фронту у ніч з 6 на 7 січня. Україна ні про що не домовлялася з окупантами.

“Розмовляймо практичною мовою. Кому вони це перемир’я пропонують. Самі собі? Є доволі просте рішення: забирають свої валізи, свій мотлох і відправляються на Росію. Ніяких перемовин з ними немає. До нас це не має жодного стосунку”, – заявив Данілов.

Росія прикривається святами

Секретар РНБО запевнив, що Україна робитиме на своїй землі те, що вважає за необхідне. Данілов зазначив, що ворог лише прикривається християнськими святами.

Де релігія і де ті попи. Священник, який відправляє на війну вбивати дітей та жінок, дає вказівки на зґвалтування. То який це священник? Якась божевільна країна, – сказав Данілов.

Україна самостійно ухвалює рішення

Турецький президент Реджеп Ердоган телефоном поговорив з Путіним. Вони розмовляли про війну та ймовірний мир.

“Треба спокійно і виважено все розуміти. Звичайно, Ердоган допомагає Україні з експортом зерна. Туреччина допомагає нам з багатьма процесами у військовій справі. Ми їм за це дякуємо. Але я точно можу сказати, що наша країна й президент самостійно розв’язуватимуть всі питання”, – запевнив Данілов.

Заяви російських окупантів про припинення вогню: що відомо

  • Інформацію про “перемир’я на Різдво” поширюють російські пропагандисти. Воно нібито має діяти з 12:00 6 січня.
  • Путін вважає, що Україна має вчинити так само. Однак на Різдво, яке святкували українці 25 грудня, Росія обстрілювала мирні міста. Лише у Херсоні окупанти вбили 11 людей
  • Крім цього, Росія на Великдень обстрілювала Харківщину, Львівщину, Рівненщину, Вінниччину, Житомирщину, Черкащину тощо. Росіяни вбили в Одесі жінку та її 3-місячну дитину. Також від обстрілу по Козятину та Жмеринці загинули 5 осіб.

Джерело: https://24tv.ua

peredplata