Бої за Соледар!

 
Ситуація в Соледарі “критична”, будівлі і деякі квартали у місті щодня переходять із рук до рук. Твердження про взяття Соледара ПВК “Вагнера” у своєму останньому зведенні спростували аналітики Інституту вивчення війни (ISW). За їхніми словами, оцінити, хто саме контролює ті чи інші квартали у місті, досить складно, оскільки ситуація може швидко змінюватись під час вуличних боїв. “Навіть якщо вірити найсміливішим російським заявам, взяття Соледара не призведе до негайного оточення Бахмута. Контроль над Соледаром необов’язково дозволить російським силам встановити контроль над ключовими українськими лініями постачання, які ведуть до Бахмута”, – зазначають військові експерти.
А Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ситуація в Соледарі та Бахмуті показує, наскільки важливим є рішення Альянсу посилити військову підтримку України. Про це він сказав під час сьогоднішнього мід-дей брифінгу.
“В останні дні ми бачимо дуже запеклі бої навколо Бахмута та Соледара на сході України. Це засвідчує ще раз сміливість українських військових, які воюють для захисту своєї батьківщини. Це також показує, наскільки життєво важливим є посилення нашої військової підтримки України”, — сказав Столтенберг.
Ростислав Демчук  з Брюсселя

peredplata