Столтенберг закликав пришвидшити допомогу Україні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Столтенберг закликав пришвидшити допомогу Україні, на тлі запеклих боїв біля Бахмута та Соледара
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав пришвидшити надання військової допомоги Україні. “В цей ключовий момент війни, ми маємо робити ще більше і ще швидше”, – наголосив посадовець під час спільної прес-конференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка відбулась сьогодні у стінах Європейської комісії у Брюсселі.
Він привітав рішення США, Франції та Німеччини надати машини бойової піхоти та легкі танки Україні і назвав це “безпрецедентною підтримкою союзників по НАТО та країн ЄС”, особливо важливою на тлі запеклих боїв на сході України, зокрема у Бахмуті і Соледарі.
“У ці дні ми бачимо запеклі бої навколо Бахмута та Соледара на сході України. Це ще раз показує хоробрість українських сил у їхній боротьбі на захист своєї країни. Це також свідчить про життєву необхідність для нас посилити підтримку, військову підтримку України”, – наголосив посадовець.
Виявом підтримки України, зауважив генсек НАТО, стало підписання у вівторок декларації НАТО та ЄС, яке “перенесе партнерство НАТО та ЄС на новий рівень”. Як повідомляв Голос Америки, 10 січня лідери НАТО та Євросоюзу підписали декларацію про посилення співпраці з метою протистояння російській агресії та посилення безпеки в регіоні.
“Ми повинні продовжувати зміцнювати партнерство між НАТО та Європейським Союзом. І ми повинні посилити підтримку України”, – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі у вівторок під час спільної прес-конференції із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн з нагоди підписання спільної декларації про партнерство.
(VoA)

peredplata