“Ми всі ми багато разів ходили на цьому місці”, – електромонтер з Чернівців підірвався на міні у Херсонській області

Під час ремонту електромереж в Бериславському районі Херсонської області підірвався на протипіхотній міні працівник Обленерго, електромонтер Дмитро Ч., 26 років. Вибухом йому відірвало стопу.
 
Про це повідомляє АТ “Чернівціобленерго”.
 
Наразі енергетика прооперували у лікарні Кривого Рогу, він знаходиться під наглядом медиків.
 
Як розповів Сергій Гринько, керівник вахтової роботи на Херсонщині, це сталося в селі Архангельське, де бригади наших енергетиків виконували роботи з відновлення електропостачання мешканцям села.
 
– Те, що сказати, що ми всі шоковані, це нічого не сказати, – розповідає Сергій. – На цьому місці, де була міна, всі ми багато разів ходили, воно на узбіччі майже в центрі села. Поруч працювали троє інших працівників, їх хвилею відкинуло, а Дмитрові відірвало стопу. Звісно, ми мали з собою аптечки, ми відразу надали першу допомогу, наклали жгути, зупиняли кров, підтримували Дмитра, як могли, поки приїхали медики.
 
За словами Сергія на цій території відпрацювали сапери, місце було обстежено багато разів, але ця міна пластикова, тому її не відшукали спеціалісти…
 
Шановні краяни! Війна, це не щось там далеко, бо “нам не прилітає”. Війна поруч, вона стосується кожного з нас. Енергетики працюють на передовій так само, як і всі наші захисники. На своїх робочих місцях в небезпечних умовах вони забезпечують вам світло. Нехай хоч на кілька годин, але гарантоване електропостачання. І поки ви сердитеся, що вам некомфортно без світла, енергетики ризикують життям і здоров’ям, щоб дати його вам!
фото з Херсонської області, зроблені чернівецькими енергетиками.

peredplata