Перший ешелон танків Leopard II на марші в Україну!

 
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Чудовий подарунок президенту України на його День народження, українським воїнам, українському народу від канцлера Німеччини Олава Шольца.
Танки і дозвіл усім країнам-партнерам поставити німецькі танки в Україну – це реально круто. Ті хто веде облік і бухгалтерію поставок озброєнь в Україну розуміють, що справа не в цій нещасній роті танків Leopard з Німеччини, яка сьогодні налічує 14 одиниць, а суть у принципі. Це коли маленький струмочок перетворюється у могутню ріку. Рота танків з Німеччини, рота німецьких танків з Польщі, кілька десятків “леопардів” з Норвегії, Нідерландів. Іспанія, як повідомлає іспанський часопис El Pais, чекає на офіційний дозвіл від Берліна аби передати в Україну 40 танків Leopard 24A ще з травня 2022 року.
За моїми підрахунками, до весни Україна може заголом одержати щонайменше 100 танків Leopard. До цього я сміло додаю 149 модернізованих танків Т-72 з Мароко. І США обіцяють стрямувати в Україну 31 танк M1 Abrams…Ой, ледве не забув ще про 30 танків Challenger з Великобританії. А там, дивись, інші країни “скинуться” танками для України і набереться зо 300, а може й більше танків, як і як і заявляли генерал Залужний i Володимир Зеленський.
Тішу себе добрими надіями, бо, як говориться: “надія помирає останньою”.

peredplata