На Буковині СБУ повідомила про підозру інтернет-агітатору

Поширював антиукраїнські матеріали і закликав до агресивної війни: на Буковині СБУ повідомила про підозру інтернет-агітатору
Служба безпеки України викрила чернівчанина, який публічно закликав до агресивної війни та зміни меж території України.
Слідчі СБУ встановили, що зловмисник із червня 2021 року на своїй особистій сторінці у заблокованій в Україні соціальній мережі «Вконтактє» поширював брехливі кремлівські пропагандистські матеріали. Зокрема, інтернет-агітатор розміщував дописи про те, що «Украина 8 лет бомбит Донбасс», «влаштовує геноцид», а «Донбас – це росія». Також пропагандист захоплювався «лідерами» самопроголошених квазідержавних утворень «л/днр», а українців називав нацистами.
Із початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, зловмисник почав не тільки поширювати дезінформацію про ситуацію в місцях бойових дій, а й заклики до військових ЗСУ здаватись та переходити на бік ворога.
Відповідно до висновку судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи ці матеріали містять публічні заклики до агресивної війни, яку веде росія на території України, та до зміни меж нашої держави.
Ворожому інтернет-агітатору повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.
Спецоперацію з викриття зловмисника здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata