Магучіх та Геращенко оформили “переможний дубль” на першому міжнародному старті “зимового сезону”: результат

 
Ярослава Магучіх, фото: AP Photos

Українки на першому-другому місці.

Українські стрибунки у висоту Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко розпочали міжнародний зимовий сезон. Дві атлетки, що є авторками першого та третього найкращих результатів сезону 2023 року, виступили на турнірі у німецькому Коттбусі.

Саме Магучіх та Геращенко були головними фаворитками змагань, також у Коттбусі виступала призерка Євро-2022 Марія Вуковіч з Чорногорії, а також британка Морган Лейк. Обидві в кар’єрі стрибали понад 1.95 метр у приміщенні. Водночас Магучіх та Геращенко уже взимку 2023 року брали висоту 1.96 м (Ірина) та 2.00 м (Ярослава).

Читайте також: “Мене трусило перед змаганнями”. Магучіх встановила найкращий результат у світі в день, коли її місто обстріляла Росія

Змагання у Коттбусі розпочалися з висоти 1.75 метра, українки її пропустили. Геращенко уперше вийшла в сектор на 1.80 м – взяла її з першої спроби. На висоті 1.84 метра стрибали обидві українки – обидві взяли з першої спроби.

Висоту 1.87 метра Магучіх пропустила, а от Геращенко взяла її лише з третьої спроби. Планку на висоті 1.90 метра і Ірина, і Ярослава взяли з першого стрибка – вони стали єдиними, хто це зробив.

Загалом висоту 1.90 метра подолали четверо стрибунок: Магучіх та Геращенко зробили це з першої спроби, фінка Гета Туурі – з другої (повторили особистий рекорд), а Вуковіч – з третьої. Усі інші вибули зі змагань.

Висоту 1.93 метра Магучіх пропустила, а підкорилася вона лише Геращенко – з третьої спроби. Відтак, у секторі залишилися лише дві українки, які гарантували собі перше та друге місце.

Наступна висота 1.96 метра – Ірина та Ярослава взяли її з першого стрибка. Геращенко повторила свій рекорд сезону, а Магучіх при цьому виконала лише третій стрибок на турнірі.

Розв’язка у боротьбі за перемогу настала на висоті 1.98 метра – Ярослава підкорила її з першого стрибка, а Ірина виконала три хороші спроби, але безуспішні. Відтак, Геращенко закінчила турнір на другому місці, а Магучіх виграла його.

Уже у статусі переможниці Ярослава Магучіх замовила планку на висоті 2.02 метра – тричі була близькою, аби її підкорити, особливо в останньому стрибку. Але теж безуспішно. Тож з результатом 1.98 метра Магучіх стала переможницею свого першого міжнародного турніру в 2022 році.

  • World Athletics Indoor Tour Bronze: стрибки у висоту
  1. Ярослава Магучіх (Україна) – 1.98 м
  2. Ірина Геращенко (Україна) – 1.96 м
  3. Гета Туурі (Фінляндія) – 1.90 м
  4. Марія Вуковіч (Чорногорія) – 1.90 м

Найкращі результати сезону у світі в стрибках у висоту

  1. Ярослава Магучіх (Україна) – 2.00 м
  2. Ярослава Магучіх (Україна) – 1.98 м
  3. Вашті Каннінгем (США) – 1.97 м
  4. Ірина Геращенко (Україна) – 1.96 м
  5. Ірина Геращенко (Україна) – 1.96 м

peredplata