Американсько-російський інцидент у небі над Чорним морем заграв новими тонами i барвами

 
-Представники військового командування США підтвердили, що російський винищувач скинув пальне на американський безпілотник MQ-9 над Чорним морем. Ймовірно, винищувач зачепив пропелер безпілотника під час подорожі в міжнародному повітряному просторі, спричинивши катастрофу.
Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив у середу представникам ЗМІ, що американські військові вже вжили заходів для “захисту наших дій” і що вони не хочуть, щоб безпілотник “потрапив у чиїсь інші руки”.
“Не вдаючись у подробиці, я можу сказати, що ми вжили заходів для захисту наших дій стосовно цього конкретного безпілотника, цього конкретного літака та цієї конкретної власності Сполучених Штатів”, — сказав Кірбі журналістам. “Ми категорично проти, щоб хтось, окрім нас, заволодів нашим безпілотником”.
У Пентагоні стверджують, що американський безпілотник знаходиться досить глибоко на дні Чорного моря, тому США все ще оцінюють можливості його підняття.
Разом з тим Пентагон стверджує, що у ВМС США наразі немає жодного корабля, який працює в Чорному морі, і який би зумів допомогти підняти уламки БПЛА MQ-9 і тому США змушені спрямувати у зону падіння американського безпілотника свої спеціалізовані кораблі та спеціалістів для проведення операцій з підняття безпілотника з дна моря, заявив у середу речник Європейського командування США.

peredplata