А могло й нічого не бути!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-На самому початку засідання міністрів закордонних справ і міністрів оборони країн ЄС на зв’язок по Скайпу вийшов Дмитро Кулеба і пояснив європейським колегам, що Україні зараз дуже потрібні боєприпаси і розказав в деталях скільки і чого потрібно.
Угорщина розраховувала на традиційну процедуру ухвалення рішення щодо поставки країнами ЄС 1 мільйона снарядів 155-калібру і готувалась його заблокувати під час ухвалення рішення.
Жозеп Боррель та його проукраїнські прихильники добре знали, що глава МЗС Угорщини Пeтер Сіарто готуєтья підсунути чергову “свиню” і тому було оголошено, що ухвалення цього рішення буде відбуватися за іншою процедурою. Був представлений Проект воєнної допомоги Україні і кожна країна ЄС могла без згоди іншої країни Євросоюзу поставити свій підпис під ним.
Наразі Проект підписало 18 країн. Інші, як мені згодом пояснив Жозеп Боррель, в процесі долучення. І попри все, прогресу досягнуто – кілька сот тисяч артилерійських снарядів прибудуть в Україну найближчими днями, а інші вже в процесі їх виготовлення.
І ось так, “не солоно сьорбнувши”, Петер Сіярто, проваливши плани Кремля, повернувся до Будапешту.

peredplata