4000 доларів за одного: на Буковині священник УПЦ МП переправляв ухилянтів до Румунії

На Буковині 47-річний священнослужитель монастиря УПЦ МП за винагороду в розмірі 4000 доларів США з особи, допомагав військовозобов’язаним чоловікам перетнути кордон поза пунктами пропуску.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області та Чернівецька обласна прокуратура

47-річний священнослужитель одного з монастирів Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП) налагодив незаконний “трансфер” осіб через кордон.

До свого нелегального бізнесу буковинець залучив товариша, який підшукував охочих покинути Україну в обхід встановлених правил. Свої послуги чоловіки оцінили в 4000 доларів США з особи. В ході проведення поліцейських заходів правоохоронці задокументували незаконне переправлення священником трьох ухилянтів від мобілізації до Республіки Румунія.

За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом стосовно священнослужителя до суду. Фігуранту інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

peredplata