На Буковині в монастирі облаштували пункт збору для ухилянтів

За незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон судитимуть священнослужителя монастиря на Буковині

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно священнослужителя одного з монастирів Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП) за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року помічник настоятеля монастиря сприяв чоловікам призовного віку незаконно перетинати держкордон. Зважаючи на те, що монастир розташований поблизу кордону, організатори визначили його територію як опорний пункт збору.

Вони доставляли військовозобов’язаних до монастиря, де їх інструктував сам священнослужитель. До лінії розмежування України з Республікою Румунія громадян супроводжували треті особи – жителі прикордоння, які добре орієнтувались на місцевості.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Поліція Чернівецької області за оперативного супроводу Управління СБ України в Чернівецькій області та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata