Слухали Лепса та почали бикувати коли хлопець зробив зауваження

Фото: Скріншот | У Львові стався конфлікт через російську музику

Один із пасажирів автомобіля Range Rover, з якого звучав трек прокремлівського виконавця, назвав війну “політичним конфліктом”. Пізніше хлопець вибачився на камеру.

 

У неділю, 7 травня, у центрі Львова стався конфлікт між місцевим мешканцем та пасажирами автомобіля Range Rover із дніпропетровськими номерами, які голосно слухали пісню російського співака Григорія Лепса. Про це 8 травня повідомив львів’янин Роман Гурський в Instagram.

Роман пише, що почув пісню прокремлівського співака, що лунає з автомобіля, і вирішив зробити зауваження його власникам. Для цього він підійшов до пасажирського сидіння з увімкненою камерою.

“Коли він почув моє запитання “Чи нормально вам слухати московську музику?”, то відразу включив “бика”. Спробував вибити мені з рук телефон, збив з мене кашкет, а потім намагався вдарити в обличчя. Я ухилився, тому він просто мене “черкнув”, — згадує Роман.

Автор публікації також згадав про те, що при ньому була його гітара. Побачивши її, один із його опонентів запитав: “А якби твоя музика була в зоні політичних конфліктів?”

Після інциденту Роман пішов до патрульної поліції та написав заяву, проте пасажирам Range Rover вдалося втекти. Він зазначив, що за словами поліцейських, цей випадок належить до дрібного хуліганства, за яке загрожує адміністративна відповідальність.

Шанувальників Лепса вдалося знайти

Пізніше Роман Гурський повідомив у Instagram Stories, що порушників затримала поліція, а також опублікував відео з вибаченнями молодої людини, яка виривала у нього телефон.

“Я дуже вибачаюсь за свою поведінку, вона не імпонує чоловікові, який живе в Україні та спілкується українською мовою. Я вибачаюсь за свої дії, які завдав молодому чоловіку, який зробив мені зауваження”, — сказав хлопець.

Порушник також сказав, що шкодує про свій вчинок і готовий вирушити до відділення поліції для написання пояснювальної записки.

У Львові стався конфлікт через пісню Лепса

Позиція Лепса по Україні

Російський співак Григорій Лепс перебуває у чорному списку Міністерства культури України. Торік у травні він приїхав на окупований Донбас, де виступав перед окупантами.

Через якийсь час російський співак Лепс опублікував у своєму Telegram-каналі спільне фото із Денисом Пушиліним.

Григорій Лепс, Денис Пушилін Fullscreen
Григорій Лепс та Денис Пушилін

Крім того, російському виконавцю вже кілька років заборонено в’їзд на територію України, оскільки у травні 2018 року він разом з іншими артистами незаконно відвідав окупований Крим та виступив на відкритті Керченського мосту.

Нагадаємо, що з 7 жовтня 2022 року в Україні набув чинності закон про обмеження публічного використання російських музичних продуктів. Відповідно до закону не можна публічно демонструвати/виконувати музичні твори російських артистів, зокрема показувати кліпи музикантів із країни-агресора.

Роман Гурський зі Львова розмістив на своїй сторінці в Фейсбуці відео, на якому пасажири автомобіля слухали пісні кремлівського блазня Григорія Лепса.

Слухали Лепса та почали бикувати коли хлопець зробив зауваження

https://www.youtube.com/shorts/S2h4ofsVZ10

Хлопець зробив любителям “російської попси” зауваження, після чого ті почали бикувати та захотіли вирвати його гаджет.

Гурський також опублікував марку автомобіля та номер “львівських героїв”. Рендж Ровер 

“Я вирішив зробити зауваження, тому я ввімкнув камеру на телефоні та підійшов до пасажирського сидіння”, – повідомляє Гурський.

«Потім з автомобіля вийшов водій. Я був із гітарою, тому на моє запитання про музику агресора він запитав: “А якби твоя музика була в зоні політичних конфліктів?», – описав своє спілкування Роман Гурський.

«Я пішов у патрульну поліцію, яка стояла неподалік, а коли повернувся з поліцейськими, ці чуваки встигли перепаркувати авто на сусіднє місце та пішки піти вулицями Львова», – також повідомив хлопець.

 

Пізніше з’явилася інформація що молодиків уже затримано. Наразі подробиці невідомі..

 

О 21.00 в мережі було опубліковане відео з публічним вибаченням любителя Лепса. В окулярах був агресивніший, але щось пішло не за планом.

 

 

peredplata