На Буковині затримали двох чоловіків, які намагалися перетнути кордон з підробленими документами

Поліцейські продовжують виявляють чоловіків призивного віку, які у період воєнного стану за допомогою фіктивних довідок, посвідчень та свідоцтв намагаються виїхати з країни. Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі.

Учора, 23 травня, поліцейські відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції викрили та затримали 2 осіб, які за допомогою підроблених документів намагалися перетнути державний кордон.

Зокрема, на контрольно-пропускному пункті «Порубне» 53-річний житель міста Київ надав прикордонникам довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, а 42-річний чернівчанин пред’явив свідоцтво про народження третьої дитини. У вказаних документах були явні ознаки підробки, тому співробітники прикордонної служби викликали слідчо-оперативну групу для фіксації протиправних дій чоловіків.

Слідчі поліції за вказаними фактами внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками  статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали порушників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідних експертиз.

Наразі тривають досудові розслідування.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata