Начальник Чернівецької ОВА просить буковинців на Великдень не ігнорувати повітряні тривоги й дотримуватись комендантської години

За участі начальника Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, відбулось позачергове засідання обласної ради Церков і релігійних організацій при Чернівецькій обласній військовій адміністрації.
На засіданні обговорили дотримання заходів правового режиму воєнного стану під час звершення Великодніх обрядів та богослужінь.
Відтак Руслан Запаранюк довів до відома присутніх рішення Ради оборони Чернівецької області щодо скорочення тривалості комендантської години. Нагадаємо, з 15 квітня вона триватиме з 00:00 до 04:00.
«Ми вважаємо, що сьогодні це достатньо прийнятне рішення, яке дасть можливість охочим бути на нічному богослужінні. Зауважу, щоб не порушувати правовий режим, на час комендантської години люди повинні перебувати у приміщеннях чи на території, де відбувається служба», – наголосив начальник Чернівецької ОВА.
Також заступник начальника ГУ Національної поліції у Чернівецькій області Святослав Кішлар зазначив, що на території великих та середніх храмів чергуватимуть правоохоронці.
«У населених пунктах, де є маленькі церкви, створять мобільні групи, які будуть також слідкувати за правопорядком. Тож у разі, якщо ви виявили підозрілу особу, групу осіб чи предмет – обов’язково кажіть про це правоохоронцям.
Щодо повітряних тривог – у жодному разі не ігноруємо їх. Ми знаємо, що ворог на всі свята активізує свою діяльність. На час оголошення повітряної тривоги усі віряни повинні перебувати в укриттях, щоб не дати змоги ворогам вчиняти теракти», – сказав Святослав Кішлар.
 
Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata