Нічна атака «шахедами» заходу України: до Буковини долетів один, до Львівщини – 10, усі збили

 
 

У ніч проти 25 травня російська армія атакувала Україну ударними безпілотниками іранського виробництва “Shahed-136/131”. Росіяни запустили 36 безпілотників. Усі ворожі цілі збили сили ППО.

Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

“Ймовірно, ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти запускали безпілотники з північного та південного напрямків. Спільними зусиллями було знищено усі 36 Shahed.

“До відбиття атаки залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряного командування “Південь”, повітряного командування “Центр”, повітряного командування “Захід” та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України”, – повідомили у командуванні.

Нічна повітряна тривога

Вночі 25 травня в Україні було оголошено повітряну тривогу. Повністю “почервоніли” західні, а частково – північні, південні та центральні області.

Під час “тривоги” у кількох областях мешканці почали повідомляти про вибухи. Їх, зокрема, чули у Києві, на Львівщині, та в Харкові. В Харківській ОВА заявили про атаку на регіон.

Як вранці повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, вночі 25 травня російська армія запустила по Львівській області десять безпілотників Shahed. ППО збила усі ворожі дрони.

“Уночі ворог знову атакував Україну дронами-камікадзе. До нашої області долетіли 10 Shahed. ПвК “Захід”” на Львівщині спрацювало стовідсотково”, – наголосив керівник ОВА.

За його словами, влучань в об’єкти на території регіону немає. Також минулося без жертв чи постраждалих.

Козицький також подякував жителям області, “які дотрималися інформаційної гігієни і не публікували своїх здогадок, бо це могло допомогти ворогу”.

Зранку також стало відомо, що Київ окупанти атакували з дронів. Атака стала 12 від початку травня цього року. Сили ППО збили усі цілі. Росіяни використовувати тактику нападу у кілька хвиль, з інтервалами між групами атакуючих дронів.

Сили ППО спрацювали над Миколаївською та Одеською областями.

Як повідомлялося, безпілотник збили у небі над Буковиною. У Чернівецькій ОВА розповіли про наслідки падіння уламків збитого дрона.

peredplata