Документи вивчає комісія: на Буковині майже 30 підприємствам хочуть дозволити бронювати працівників

 

 

У Чернівецькій ОВА вивчають документи 30 підприємств області, щоб дозволити їм бронювати працівників.

Про це на пресконференції сказав начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

У березні Чернівецька ОВА визначила перших 5 критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період підприємств. Ці підприємства мають можливість бронювати своїх працівників. Наразі їх вже може бути значно більше.

“Зараз у роботі приблизно 30 підприємств. Це все проходить через комісію, вивчаються ретельно документи. Комісія визначає важливість такого підприємства, якщо забезпечує життєдіяльність нашої області. І тоді вони мають можливість бронювання своїх працівників”, – пояснив Руслан Запаранюк.

Посадовець пообіцяв згодом назвати ці підприємства. Водночас зазначив, що не усі хочуть, щоб оприлюднювали таку інформацію.

“Не усі бажають, щоб про це поширювали інформацію і це їхнє право. Є такі підприємства, які ми не можемо назвати з безпекових міркувань. Але це важливі підприємства для області. Вони забезпечують життєдіяльність області та інфраструктурні процеси”, – сказав Руслан Запаранюк.

Нагадаємо, що першими до списку важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період ввійшли такі підприємтва: ТОВ “Меблі Токабо”, Чернівецька філія ТОВ “Се Борднетце-Україна”, ТДВ “Чернівецький хімічний завод”, ТОВ “Рома”, ТОВ “Лангейт”.

Заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк пояснила, що дозволили бронювати працівників, бо вони підходять за критеріями та першими подали документи.

На державному і місцевому рівні визначили сім критеріїв, за якими підприємствам дозволено бронювати своїх працівників. Підприємство повинно відповідати хоча б трьом із цих критеріїв.

peredplata