СБУ у Чернівцях повідомила про підозру у держзраді старості села на Донеччині

СБУ повідомила про підозру у держзраді старості села на Донеччині, яка перейшла на бік ворога і «зливала» інформацію про односельців.

 Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну керівницю окупаційних органів рф на тимчасово захопленій території України.

Зловмисницею є колишня староста Боївської сільської ради Нікольської громади Маріупольського району Донецької області.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, чиновниця вирішила перейти на бік ворога. Щоби вислужитись перед новими «господарями», зрадниця під час окупації населеного пункту в березні 2022 року за власної ініціативи зібрала й передала представникам держави-агресора інформацію про учасників бойових дій, колишніх співробітників правоохоронних органів, які проживають в селі, а також місцевих мешканців, котрі допомагали Силам оборони України. В результаті дій зловмисниці окупанти арештували двох чоловіків та жінку.

За таку «відданість» зрадниця отримала «винагороду» – її призначили  «головою» окупаційної Боївської сільської адміністрації Володарського району».

На підставі зібраних доказів зловмисниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

–         ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

–         ч. 5 ст. 111-1  (колабораційна діяльність)

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення винної до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

 

 

peredplata