Незаконний обіг електронних сигарет, рідин до них та тютюну до кальяну – підозрюють трьох буковинців та іноземця

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).
За даними слідства, четверо жителів Чернівецького району (серед них громадянин Республіки Судан), налагодили протиправний механізм одержання прибутку від незаконного обігу вейпів, рідин до них та тютюну для кальяну. Контрафактну підакцизну продукцію чоловіки замовляли через месенджер «Telegram» та сервіс оголошень «OLX.UA», надалі одержували замовлення у поштових відділеннях та поставляли «товар» до вейп шопів, кальянних та інших торгових павільйонів.
За результатами проведених обшуків у магазинах та за місцем проживання підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили понад 330 контрафактних електронних сигарет, майже 60 полімерних ємностей із замінними рідинами до вейпів та тютюн для кальяну.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБ України у Чернівецькій області.
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 
 
 
 
 

peredplata