Слов\’янськ. Катівня Стрєлкова

Слов'янськ. Катівня СтрєлковаЖурналіст Сергій Лефтер провів у полоні бойовиків так званої «ДНР» 17 днів. Майже весь цей час він сидів у підвалі СБУ. Тут полонені спали на дошках та стільцях, тут їх і допитували, жорстоко вибиваючи зізнання.

Більше години у підвалі — і ти розумієш, що дихати вже стає складно — надмірна вологість, пісок осипається зі стін. Із трьох кімнат, де утримувати в\’язнів, вікна є лише у одній (при цьому наглядачі відкривали лише одне з них.
Втікаючи з міста бойовики замінували будівлю та попалили багато документів. Проте вогонь не знищив усіх доказів перебування тут бойовиків.
В будівлі: розкидані особисті речі в\’язнів, списки російських ЗМІ, яким доступ до СБУ закрито, зошити, у яких вели облік боєприпасів та медикаментів, повна коробка «рекламних» наліпок бойових загонів сепаратистів з адресою типографії на коробці (типографія — у Києві).
Кабінет Ігоря Гіркіна: саме тут він давав свої інтерв\’ю. Столом розкидані наспіх порізані ножицями посвідчення «бійців Народного ополчения Донбасса». Поруч — кімната відпочинку.
Представник СБУ пояснює, що близько половини людей, які приєдналися до бойовиків, лишилися у місті або передмістях. Такі групи наразі шукають і затримуватимуть. Або знищуватимуть…

peredplata