Порошенко: Розвіддані свідчать, що Боїнг-777 збили з російського \”Бука\”

Президент України Петро Порошенко заявив в Австралії, що попередні результати розслідування підтвердили, що Боїнг-777 \”Малайзійських авіаліній\” збили російською ракетою.

Про це він сказав на зустрічі з членами австралійської робочої групи з розслідування обставин катастрофи літака МН-17 за участю прем\’єр-міністра Австралії Тоні Ебботта, повідомляє прес-служба президента.

\”Розвіддані свідчать, що в повітряне судно була випущена ракета з системи \”Бук-М\”, яка була завезена з Росії на Донбас разом з екіпажем\”, – заявив Порошенко.

У свою чергу, Ебботт зазначив: \”Зранку 17 липня літак МН-17 був збитий в небі бойовиками, яких підтримує Росія\”.

Президент України заявив, що \”ДНР\” та \”ЛНР\” мають бути визнані терористичними організаціями.

Порошенко й Ебботт подякували австралійській групі за оперативність і ефективну роботу.

\”Дякую членам австралійської групи, які виконували роботу в екстремальних та небезпечних умовах\”, – сказав Порошенко.

Він запевнив, що Україна продовжує сприяти негайному, всебічному та відкритому міжнародному розслідуванню авіакатастрофи. \”Ми надаємо все необхідне технічне обладнання та спеціалістів для проведення розслідування\”, – сказав глава держави.

У свою чергу спеціальний представник прем’єр-міністра Австралії маршал Аллан Гранд Хьюстон, який одразу після збиття літака прибув в Україну, подякував Порошенку за допомогу і співпрацю під час роботи австралійських експертів.

peredplata