Почалося. Хто кого?

Секретарка Чернівецької міської ради Марина Кирилюк заявила, що двоє обранців міськради застосували щодо неї фізичну силу на сьогоднішній сесії міськради.

Як зауважила посадовиця на своїй сторінці у Facebook, депутати “Команди Михайлішина” Анатолій Чесанов та Аліна Олевич “фізично блокували відновлення живлення комп’ютерної техніки, трибуни і президії, тим самим унеможливлюючи ведення сесії міському голові”.

“Сьогодні мною було неодноразово зроблено зауваження депутатам опозиційних фракцій, Чесанову Анатолію Анатолійовичу та Олевич Аліні Анатоліївні, щодо вчинених ними незаконних дій і фізичному перешкоджанню роботи сесії міської ради. Після озвученого мною прохання до вищезазначених депутатів, МЕНІ ДОВЕЛОСЬ ПРОТИСТОЯТИ ЇХ ФІЗИЧНОМУ ОПОРУ, щоб відновити живлення до комп‘ютерної техніки, яку вони власноруч відключили вдруге на сьогоднішньому засіданні. Одразу ДО МЕНЕ ЗАСТОСУВАЛИ ФІЗИЧНУ СИЛУ, зокрема зі сторони цих двох депутатів, прізвища яких я зазначила вище”, – написала Кирилюк.

Посадовиця вважає такі дії неприпустимими у сесійній залі. Секретарка міськради додала, що вони потребують “відповідної оцінки зі сторони правоохоронних органів та заслуговують на загальний суспільний осуд мешканців Чернівецької територіальної громади”.

Нагадаємо, сьогодні на сесії міськради депутати опозиційних політичних сил заблокували президію і трибуну з вимогою внести до порядку денного питання щодо дострокового припинення повноважень секретарки міської ради Марини Кирилюк. Пропозицію щодо включення цього питання в порядок денний розглядали сім разів, однак під час голосування вона жодного разу не здобула підтримки більшості депутатів.

 

Депутатка Чернівецької міськради Аліна Олевич заперечила заяву секретарки міськради Марини Кирилюк про те, що двоє обранців щодо посадовиці застосували фізичну силу.

Олевич заявила у Facebook, що Кирилюк сама штовхала депутата Анатолія Чесанова, після чого застосувала фізичну силу й щодо самої депутатки.

Депутатка оприлюднила відповідні відеозаписи.

“Зухвала брехня і провокація. Секретар міської ради свідомо обманює і маніпулює. Ось, відеозаписи, які чітко демонструють, як пані Кирилюк штовхає мого колегу, а потім застосовує фізичну силу і до мене. Функція секретаря – роботу ради організовувати, а не бійки у сесійній залі!”, – написала Олевич.

Раніше Марина Кирилюк заявила, що двоє обранців – Анатолій Чесанов та Аліна Олевич – застосували щодо неї фізичну силу на сьогоднішній сесії міськради.

peredplata