Олександр Турчинов: Тих, хто намагатиметься розрахуватись вкраденими терористами грошима, буде затримано як співучасників пограбувань

Олександр Турчинов: Тих, хто намагатиметься розрахуватись вкраденими терористами грошима, буде затримано як співучасників пограбуваньНа окупованих територіях російсько-терористичні угрупування, захопивши банківські установи, намагаються використати крадені гроші. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, банківські установи, які не змогли вивезти з окупованих територій готівкові кошти в повному обсязі, зіпсували їх спеціальною фарбою, що не вичищається.

«Водночас, – наголосив Олександр Турчинов, – не зважаючи на це, терористи почали використовувати крадені фарбовані кошти для своїх потреб, а також для розрахунків із населенням».

«Пограбування та використання награбованого – це типові ознаки дій російсько-терористичних угруповань. Але ми попереджаємо населення, що жодна українська банківська установа не прийматиме мічені крадені кошти», – сказав Секретар РНБО, наголосивши, що всі, хто намагатимуться розрахуватись цими грішми, «затримуватимуться як співучасники пограбувань».

peredplata