Росія вважає Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва \”найманцями\” та \”поліцейськими ЛНР\”

Росія вважає Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва "найманцями" та "поліцейськими ЛНР"Таку позицію РФ озвучив консул Олексій Грубий на зустрічі з адвокатами росіян – Костянтином Кравчуком та Оксаною Соколовською.
Як повідомив ТСН захисник Александрова, зустріч з консулом відбулась напередодні, 28 травня, близько 17 години.

\”Наразі офіційна позиція Росії, зі слів Грубого, така, що ці військовослужбовці, у яких в грудні 2014 року сплив термін контракту (з армією – прим.ред.) – найманці та нічого спільного з російською армією не мають\”, – повідомив Кравчук.

Водночас консул зауважив, що Росія робить усе можливе, аби не допустити виходу таких \”найманців\” за межі так званих \”ЛНР\” та \”ДНР\”. Це, за словами дипломата, шкодить іміджу Росії.

Грубий запевнив, що буде відвідувати Александрова та Єрофєєва у шпиталі та намагатиметься забезпечити зв\’язок з родиною. Консул навіть пообіцяв зробити все можливе, аби родичі приїхали до Києва та переконались, що на заарештованих не чиниться жодний тиск, що їх не піддають тортурам, а навпаки – утримують у гідних умовах та забезпечують необхідне лікування.

Адвокат Кравчук розповів, що після цієї зустрічі вони з Соколовською відвідали своїх підзахисних і розповіли, що Росія офіційно вважає їх \”найманцями\” та \”поліцейськими ЛНР\”. Військовослужбовці були обурені такою позицією рідної держави і запевнили, що це не правда.

Нагадаємо, 16 травня на Луганщині українські бійці спіймали двох бойовиків – ними виявились військові з частини ГРУ, що базується у Тольятті, Олександр Александров та Євген Єрофєєв. Росія, після роздумів, визнала, що бійці їхні, але вже звільнені. Спецпризначенців транспортували до Києва – тут вони дали розлогі свідчення щодо своїх дій та мети перебування в Україні. Подробиці затримання розповідали бійці 92-ї бригади.

21 травня СБУ оприлюднила докладну доповідь про активність російських спецпризначенців на Донбасі. Відомство також показало місця розвідувально-диверсійної активності російських військових. Крім того, Служба безпеки України встановила понад 60 військових, які брали участь у військових діях на Донбасі. Також спецслужба опублікувала списки і фото спецпризначенців.

27 травня заарештований російський військовий Євген Єрофєєв подав скаргу на рішення Шевченківського суду столиці про його арешт. На відміну від Єрофєєва, Олександр Александров свій арешт не оскаржуватиме. Проте подання про зняття обвинувачень у тероризмі його адвокат також підготував та направив до Генпрокуратури.

peredplata