Українські військові захопили ключові висоти противника в районі Старогнатівки

Українські військові захопили ключові висоти противника в районі СтарогнатівкиУкраїнські військовослужбовці в ніч на понеділок відбили атаку та захопили ключові висоти противника в районі Старогнатівки. Про це УНН повідомили у прес-службі Міноборони.

\”Сьогодні, 10 серпня, близько 3:25 після проведення масованої артилерійської підготовки терористичні угрупування чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків, 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі населеного пункту Старогнатівка\”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що міністр оборони України та начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України негайно доповіли про це Президенту України та сповістили представників ОБСЄ, після чого було прийнято рішення вивести українську артилерію на визначені рубежі.

\”Завдяки проведеним заходам, рішучим та професійним діям військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади противник був зупинений та відкинутий на 2-3 кілометри. Наші підрозділи захопили ключові висоти, які до цього контролювалися терористичними угрупуваннями\”, – зазначили у Міноборони.

Вказано, що противнику завдано значних втрат як по живій силі, так і по техніці.

\”На жаль, в ході бою 7 українських військовослужбовців отримали поранення\”, – сказано у повідомленні.

Після вдалого відбиття масованого наступу бойовиків під Старогнатівкою силам АТО вдалось відкинути бойовиків до населеного пункту Біла Кам’янка на Донеччині. Про це у коментарі УНН повідомив речник АТО Валентин Бориченко.

“Я можу сказати, що ми відкинули противника в напрямку села Біла Кам\’янка (село за 7-8 кілометрів на схід від Старогнатівки – ред.)”, — повідомив В.Бориченко.

Речник АТО також анонсував, що детальнішу інформацію про бій в районі Старогнатівки буде надано протягом дня.

“Більш точна інформація буде обнародувана після 13:00. Штаб АТО сьогодні зробить заяву”, — додав він.

Як повідомляв УНН, сили АТО вночі відбили атаку групи бойовиків з близько 400 осіб поблизу Старогнатівки. Українські військовослужбовці в ніч на понеділок відбили атаку та захопили ключові висоти противника в районі Старогнатівки.

У прес-службі Міноборони додали, що 10 серпня сили АТО захопили ключові висоти поблизу Старогнатівки, які до цього контролювалися терористичними угрупованнями.

Вказано, що противнику завдано значних втрат як по живій силі, так і по техніці.

Додамо, що 10 серпня під час бою під Старогнатівкою 7 українських військовослужбовців отримали поранення.

Джерело

peredplata