В угрупованні «ЛНР» заявляють про намір відпустити полонених українських військових

В угрупованні «ЛНР» заявляють про намір відпустити полонених українських військовихВатажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявив про намір відпустити полонених українських військовослужбовців. Про це йдеться в тексті його різдвяного звернення, поширеному сайтом луганських сепаратистів.

«Саме напередодні й на честь Різдва Христового я дав вказівку: відпустити додому полонених військовослужбовців ЗСУ, які перебувають на території «ЛНР», – ідеться у зверненні.

Кількість полонених, які будуть звільнені, бойовики не уточнюють.

Наприкінці 2015 року уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, в списку полонених – 140 українців, серед яких є багато людей з тяжкими пораненнями і хворобами. Тоді Геращенко не вказала, скільки українських військових перебувають у руках бойовиків угруповання «ЛНР».

22 грудня тристороння контактна група обговорювала питання звільнення полонених, проте прогресу у вирішенні цього питання не було. Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

Джерело

peredplata