Білоруси з георгіївською стрічкою приїхали в Буковель, ви тільки подивіться, що було дальше

Білоруси з георгіївською стрічкою приїхали в Буковель, ви тільки подивіться, що було дальше
Яремчанський міський суд оштрафував за використання георгіївської стрічки туристів з Білорусі, які приїхали відпочивати на гірськолижний курорт «Буковель». Як повідомляє видання «Курс», білоруських туристів з «колорадською» символікою затримав 10 січня депутат обласної ради Андрій Марійчин з ветеранами АТО, а штраф туристам призначили сьогодні, 11 січня.

За інформацією депутата, туристів було п’ятеро – троє чоловіків і дві жінки. За його словами, туристів попросили прибрати георгіївську стрічку з автомобіля, однак ті відмовилися це робити. Тоді він зняв номери з автомобіля, щоб порушники не втекли, і викликав поліцію і друзів – ветеранів АТО.

За постановою поліції суддя Яремчанської міської суду Андрій Іванов оштрафував туристів на 150 неоподатковуваних мінімумів (2550 грн).

Депутат Івано-Франківської обласної ради від партії \”ВОЛЯ\” Андрій Марійчин, який мешкає в Яблуниці неподалік курорту \”Буковель\”, змусив поважати Україну туристів з Білорусі, які приїхали в Карпати з символікою проросійських бойовиків.

Туристи прикріпили \”колорадську\” стрічку на лобове скло автомобіля \”Мерседес Віто\” і на прохання Андрія Марійчина зняти її відмовлялися. У машині були три чоловіки і дві жінки. Марійчин зняв номери з автомобіля, щоб порушники не втекли, і викликав поліцію й друзів – ветеранів АТО. Причому поліцейським довелося пояснювати, що георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року і за її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

За постановою поліції суддя Яремчанського міського суду Андрій Іванов ухвалив рішення про максимальний штраф для порушників – 2550 грн (150 неоподатковуваних мінімумумів).

\”До приїзду поліції хвилин за 5 приїхали наші хлопці-атошники, чоловік двадцять, так що білоруси запам\’ятають надовго, яку символіку тут можна використовувати. А суд і поліція – то для них вже було як помилування. Але суддя дуже добре їм все роз\’яснив, хоч я спочатку переживав, бо сам він з Луганська\”, – зазначив Андрій Марійчин.

Як писав КУРС, майже рік в Яремчі не працював суд – не було жодного повноважного судді. 7 серпня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав указ \”Про призначення і тимчасове переведення суддів\”, в якому тимчасово перевів суддю Андрія Іванова з Перевальського районного суду Луганської області до Яремчі.

peredplata