Комуфляжникам приходит кінець. ШТРАФ О 3 400 ГРН І конфіскацією: РАДА УХВАЛИЛА ЗА ЗАБОРОНУ НА ВИКОРИСТАННЯ ВІЙСЬКОВОЇ ФОРМИ

Українські парламентарії у вівторок, 18 грудня, ухвалили в першому читанні законопроект, який передбачає штрафи за носіння військової форми з розпізнавальними знаками цивільними особами. Відповідний документ підтримали 229 народних депутатів, передає NEWSONE.

Проект закону передбачає штраф до 200 неоподатковуваних мінімумів, що залишає 3400 гривень, а також конфіскацію форми. При повторному правопорушення протягом року – сума штрафу зросте в два рази або можуть призначити громадські роботи.

Також пропонується встановити кримінальне покарання за осквернення військових пам’ятників – як радянських, так і українських. При цьому максимальне покарання – до п’яти років позбавлення волі. Також встановлюються штрафи за незаконне носіння та виготовлення орденів, медалей і почесних звань.

Як повідомляв NEWSONE, раніше рада безпеки і оборони Вінницькій області заборонив носити військову одяг цивільному населенню на території регіону.

peredplata