25 резервістів з Чернівецької області вирушили на навчальні збори

2 квітня, Чернівецьким обласним військовим комісаріатом була здійснена відправка понад 25 резервістів оперативного резерву першої та другої черги на збори до навчального центру «Десна» Чернігівської області. Під час навчальних зборів вони пройдуть курс навчання, здобудуть нові знання та відновлять навички за своєю військово-обліковою спеціальністю. Про це інформує прес-служба Чернівецького ОВК.

Під час перебування на зборах, резервістам гарантується збереження місця роботи, займаної посади та середньої заробітної плати на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності. Вони забезпечуються військовою формою, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням у закладах охорони здоров’я МОУ.

В залежності від військового звання резервісту виплачується грошова виплата за час перебування у військовій частині під час зборів в сумі до 5200 грн за 30 діб зборів та добові до 900 грн. Безробітні отримують виплати в сумі  близько 2000 грн.

Резервістам, які успішно виконали програму підготовки та не мали порушень виплачується  одноразове грошове заохочення в сумі до 3 100 грн.

Окрім того резервіст має можливість просуватися по службі, отримувати чергові військові звання, підвищувати кваліфікацію, опанувати нову військово-облікову спеціальність.

У разі ж укладання контракту на проходження служби в резерві з командиром обраної військової частини, у випадку оголошення мобілізації, резервіст буде призваний саме до цієї військової частини.

 

peredplata