Протягом  червня на Буковині зафіксовано 96 порушень правил рибальства

У червні рибоохоронним патрулем Чернівецької області  було здійснено 128 рейдів, в результаті яких викрито 96 порушень правил рибальства. З них 10 порушень були грубими, тобто з використання заборонених знарядь лову. Також складено 67 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства) та  один протокол за ч.1 ст.85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, складено 18 актів виявлення і вилучення безгосподарського майна.

До суду передано 11 справ для притягнення винних осіб до відповідальності згідно з чинним законодавством. Протягом цього часу браконьєри завдали збитків рибним запасам області на суму 12 425 грн. Сума накладених штрафів становить 9 622 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили у порушників 18 кг водних біоресурсів та 63 незаконних знарядь лову. А також конфіскували п’ять транспортних засобів.

Для прикладу, восьмого червня рибоохоронним патрулем спільно з працівниками поліції було затримано порушника на Дністровському водосховищі. Інцидент стався поблизу с. Гораївка, Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.  Чоловік на гумовому човні займався незаконною риболовлею в нерест, використовуючи при цьому ставні сітки в кількості три шт. Браконьєру вдалось впіймати чотири кг риби, а саме: окунь – 17 екз., білизна – 1 екз., судак – 1 екз., верховодка – 93 екз., плітка – 5 екз. та рак – 1 екз. Завдано збитків на суму 3085 грн.

«Окрім цього, в прибережній смузі було виявлено автомобіль, який, як з’ясувалось, належав порушнику. Транспорт, а також заборонені знаряддя та засоби лову вилучено. Своїми діями громадянин порушив ст.63 Закону України «Про тваринний світ», п.3.15 «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за яке передбачено ч.4 ст.85 КУпАП. Складено відповідний протокол», – зазначила керівник відомства Вікторія Устименко.

22 червня працівниками патруля було виявлено громадянина, який за допомогою двох сіток рибалив з човна. В результаті порушник виловив такі біоресурси: лящ – 4 шт., карась – 1 шт., плітка – 25 шт., верховодка – 111 шт. та судак – 2 шт. Порушення вдалось зафіксувати на р. Смотрич, поблизу с. Устя Кам’янець-Подільського району Хмельницький області. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 6 042 грн.

У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (0372) 52-00-27 або 066-067-38-69.

Довідкова інформація:

Незважаючи на закінчення нересту, деякі обмеження на вилов водних біоресурсів залишаються. Зокрема, одній особі за добу дозволяється виловити не більше трьох кг риби та 30 раків на водоймах загального користування, а також до п’яти кг риби та 50 раків у водоймах, де впроваджено платне рибальство.

 

peredplata