Бігти він може тільки в одну країну”: Гримчак назвав ймовірне місце переховування Рубана 13:07, 26 квітня 2019 ПОЛІТИКА 3169 0 За словами посадовця, кримінальну справу ніхто не закривав.

За словами посадовця, кримінальну справу ніхто не закривав.

Екс-керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан, звільнений з-під варти 16 квітня, може переховуватися від правосуддя тільки в одній країні.

Таку думку висловив заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак, передає “Обозреватель”.

Заступник міністра підкреслив: для звільнення Рубана з-під варти були всі формальні підстави, оскільки “суд не встиг ухвалити рішення про обрання запобіжного заходу, він не продовжив його і не змінив. Тому і пані Савченко, і пан Рубан, відповідно до чинного в Україні законодавства, опинилися на волі”.

Коментуючи інформацію про те, що нібито Рубан виїхав до Польщі, Гримчак сказав: “Чи міг він виїхати? Так, бо жодних обмежень суд не встановив, коли випускав його з-під варти. Але бігти він може тільки в одну країну – в Росію, хоча говорять про те, що зараз він знаходиться в Польщі. Тому що тільки з Росії, швидше за все, його не видадуть. Всі інші країни будуть співпрацювати з Україною і видадуть його”.

Разом з тим чиновник нагадав: “Кримінальну справу ніхто не закривав”. Він також висловив упевненість в тому, що Рубан не зіграє ніякої ролі в політичному житті країни, зокрема, не зможе бути обраним до Верховної Ради України на найближчих парламентських виборах.

“Людину затримали за кермом машини або поруч з водієм машини, яка перевозила велику кількість зброї і боєприпасів. Він звинувачений в тероризмі. Я не думаю, що наша країна вибере до Верховної Ради людину, яка звинувачується в підготовці терористичного акту. Я вважаю, що це просто неможливо”, – заявив Гримчак.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10531923-bigti-vin-mozhe-tilki-v-odnu-krajinu-grimchak-nazvav-ymovirne-misce-perehovuvannya-rubana.html

peredplata