Головний військовий прокурор України жорстко відреагував на провокативне відео, на якому Румунія анексує Чернівецьку область

Навіть «травоїдні» можуть захотіти стати «хижаками», якщо ми не захищатимемо свою Державу.

– Довго писати не буду, – прокоментував військовий прокурор України Анатолій Матіос провокативне відео, яке пошири в Ютюб, де Румунія анексує частину України. – Інформую – буквально завтра особисто внесу до Єдиного реєстру досудових розслілувань дані про підготовку (зрозумілими але процесуально не встановленими особами) до вчинення особливо тяжких злочинів, що посягають на територіальну цілісність української держави.

У зв’язку з викладеними у статті доводами у вівторок проведу нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та ГУР МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також виконуючим обов`язки голови СБУ. Всі отримають законні доручення у межах кримінального провадження. Українська Держава (хай для когось ніби і слабка) – Є! Ми будемо за неї боротися!

Нагадаємо, у мережі з’явилося пропагандистське відео, про це розповів в Facebook користувач Albert Komari.

Він пояснив, що в Youtube йому попалося дуже дивне відео «з майбутнього» про нібито захоплення Буковини Румунією в 2022 році. У провокаційному і пропагандистському ролику показана ситуація, коли після початку повномасштабної війни Росії на сході і півдні України, румунська влада побачили для себе шанс отримати території Буковини.

Як зазначає автор публікації, для «реалістичності» картинки, її автори навіть вказали місця дислокації підрозділів румунської армії на Буковині.

При цьому автор публікації впевнений, що це відео – ще один елемент російської гібридної агресії для розхитування ситуації в Україні. Він нагадав, що Румунія є членом ЄС і НАТО, і тому просто не може виношувати агресивних планів проти України. Він також упевнений, що англомовне відео було зроблено не в Румунії, а в Росії.

Нагадуємо, Румунія на тристоронній зустрічі міністрів закордонних справ за участю Туреччини і Польщі в Анкарі підтримала членство України і Грузії в НАТО, що сприятиме зміцненню безпеки в Чорноморському регіоні, основи якої підриває своїми діями Росія.

Користувачі соціальних мереж активно коментують цю ситуацію.

peredplata