Буковинський педагог-герой

На базі дитячого табору Черемош у Вижниці триває обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якому беруть участь більше 160 юнаків та дівчат. Учасники готувалися протягом навчального року щоб продемонструвати свою звитягу, мужність, спритність, витривалість та знання.  За підсумками змагань найкраща команда представлятиме Буковину на Всеукраїнській грі, що відбудеться у липні на Дніпропетровщині.

Актуальним є те, що залучені до проведення змагань ветерани сучасної війни, які з власного досвіду навчають дітей військовим вмінням та розповідають про героїзм воїнів, зокрема і своїх побратимів. Одним з них є викладач предмету «Захист Вітчизни» у Чернівецькій ЗОШ №28 Маринюк Анатолій Андрійович.

Групою національно-патріотичного виховання оперативного командування «Захід» протягом навчального періоду проводилась робота щодо удосконалення процесу підготовки молоді в рамках військово-патріотичного виховання у загальноосвітніх закладах Чернівецької області. За результатами цієї роботи Анатолій Андрійович нагороджений відзнакою Командувача військ оперативного командування «Захід» як професійний та талановитий педагог, якій передає свій бойовий досвід, вміння та патріотизм своїм учням. Результатом його праці є те, що вихованці школи обирають професію військовослужбовця як своє призначення та з легкістю поступають до військових вишів.

«Саме такі викладачі як Анатолій Андрійович є взірцем викладача предмету «Захист Вітчизни» тому що своїм прикладом надають поштовх молодому поколінню та пояснюють важливість захисту Батьківщини від агресора» – зазначив офіцер відділу цивільно-військового співробітництва управління оперативного командування «Захід» підполковник Валерій Басалига.

 

peredplata