ЛІНІЯ ФРОНТУ ЗА НАШУ СВОБОДУ”: ГРИБАУСКАЙТЕ ЗВЕРНУЛАСЯ ДО УКРАЇНСЬКОГО І ЛИТОВСЬКОГО НАРОДІВ

Важливо допомогти всім, хто бореться проти агресії, хто виборює свободу, відстоюючи свою Батьківщину, наголосила попередній президент Литви

Сьогодні лінія фронту за свободу пролягає через Україну – із такими словами звернулася до українців і литовців попередня чільниця Литви Даля Грибаускайте під час українсько-литовського телемосту “Разом до перемоги” в ефірі “5 каналу”.

 

“Сьогодні, 13 січня, відзначаємо дуже важливу для нас дату (річниця Вільнюського повстання – 5.ua). Проте ця дата пов’язана і з Україною, оскільки в ці дні українці відстоювали нашу свободу разом з нами. Це була лінія фронту за нашу свободу. Сьогодні така сама лінія фронту за свободу пролягає через Україну. Нам важливо допомогти всім, хто бореться проти агресії, хто виборює свою свободу, відстоюючи свою батьківщину”.

 

“Я радію, що отримала подарунок безпосередньо з української лінії фронту. Це найдорожчий для мене подарунок, який я будь-коли отримувала”, – сказала Грибаускайте, демонструючи розписану квітами військову каску.

Каска в подарунок
Каска в подарунок5 канал

“Вітаю і Литву, і Україну. Бажаю, щоб той зв’язок ніколи не зникав і залишався між нами назавжди.
Слава Україні! Слава героям України! Слава Литві!”

Дивіться повне відео за посиланням:

Нагадаємо, “5 канал” разом з Литовським суспільним телебаченням (LRT) 13 січня з 19:30 до 23:00 транслюють благодійний телеміст “Разом до Перемоги!”, присвячений боротьбі проти російської окупації.

Під час трансляції громадська організація “Блу/Єлоу Україна” збиратиме кошти для українських громадян та військових, що виборюють свободу та захищають територіальну цілісність України

 

peredplata