Бойовики вбили на Луганщині військового медика

Селище Новотошківське розташоване біля лінії фронту

Військовий медик, ім’я якої в офіційному зведенні наразі не називається, загинула 1 лютого поблизу селища Новотошківське Луганської області внаслідок обстрілу з боку російських гібридних сил.

За даними штабу операції Об’єднаних сил, старший бойовий медик одного з підрозділів потрапила під обстріл під час доставки медикаментів на позиції. Жінка зазнала множинних осколкових поранень, несумісних із життям.

 

У штабі операції Об’єднаних сил зранку 1 лютого повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі минулої доби вісім разів обстріляли позиції Збройних сил України, жоден український військовий не постраждав.

Повідосляється, що сьогодні бойовики вогневої активності не проявляли
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Штаб ООС: минулої доби бойовики стріляли 8 разів, з початку поточної – тихо

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

https://www.radiosvoboda.org/a/news-donbas-bojovyky-vbyly-vijskovogo-medyka/30411786.html?fbclid=IwAR2ioz86Wm-Sx6pPlKGRDwLDEz3Ls8L_HsUWbj_Rg1YyrwCKuWDhlWHpxYo

У зоні проведення операції Об’єднаних сил у Луганській області внаслідок ворожого обстрілу загинула 33-річна медик 93-ї механізованої бригади ЗСУ Клавдія Ситник.

Як передає “Новинарня“, про бойову втрату вдень у суботу, 1 лютого, повідомили пресцентр штабу ОС та побратими полеглої.

“З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 1 лютого, в результаті злочинних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ позицій українських захисників поблизу Новотошківського, загинула старший бойовий медик одного з підрозділів Об’єднаних сил.
Під час доставки медикаментів на позицію жінка потрапила під ворожий обстріл та отримала множинні осколкові поранення, несумісні з життям”, – зазначили в пресцентрі ОС.

Командування Об’єднаних сил висловило глибокі співчуття рідним та близьким полеглої української захисниці.

У пресслужбі 93 омбр “Холодний Яр” назвали ім’я загиблої посестри, її звання й посаду: старший бойовий медик механізованої роти сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище – Король).

“Вона загинула від наскрізного уламкового поранення в грудну клітину зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Клавдія була у засобах захисту.
У цей час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Експерти ще встановлюють, уламком від якого саме снаряда було вбито нашого медика”, – сказано в повідомленні.

Клавдія Король народилася 25 лютого 1986 року у смт Зачепилівка на Харківщині, постійно там проживала.

Закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером за освітою, проходила практику на швидкій допомозі.

У лютому 2017 року призвалася на військову службу в Зачепилівському військкоматі. Уклала трирічний контракт зі Збройними силами.

Служила у 54-й окремій механізованій бригаді ЗСУ, а у жовтні 2019 року перейшла до “холодноярців”, коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні.

Клавдія Ситник

Сьогодні осиротіла донька Юлія 2008 року народження. Також у Клавдії залишилися тато, мама і молодша сестра, яка має інвалідність, розповіли в бригаді.

“Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то в лоба! Справжній правдоруб. За це її і любили”, – каже про загиблу друг Анатолій із її рідного міста.

93-тя бригада висловлює глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам бойового медика у зв’язку з тяжкою втратою.

За даними з соцмереж, обстріл біля н.п. Новотошківське Попаснянського району стався близько 13:30, окупанти били з АГС-17.

Нагадаємо, бойові втрати ОС у січні становили 11 осіб.

Клавдія Ситник – перша втрата української армії на фронті в лютому 2020 року.

У 2019 році в боях і внаслідок обстрілів на фронті загинули три жінки – військовослужбовиці ЗС України: Яна Червона “Відьма” із 46 обсп “Донбас-Україна” (також у Попаснянському районі Луганщини), Ярослава Никоненко зі 101 обро ГШ, медик Ірина Шевченко із 36 обрмп ВМС.

peredplata