ВРЯТУВАТИ І ДОПОМОГТИ. КАПЕЛАН ВАСИЛЬ ГАСИНЕЦЬ

Ці слова стали доброю місією отця священника греко-католицької церкви, що на вулиці Капелянській в Чернівцях Василя Гасинця. Він – військовий капелан, який надзвичайно багато разів їде на Схід України, щоб допомогти нашим захисникам.

 

Там, на Сході України вже шостий рік триває російсько-українська війна. Найманці-московіти не дотримуються жодного перемир’я, стріляють без розбору і бомблять оселі мирних жителів Донбасу і Луганська. Ворог-агресор не шкодує ні дітей, ні людей похилого віку. Рушаться школи, лікарні. Попри всі негаразди наші хлопці-захисники надійно охороняють кордон, наші позиції. Але як вони потребують молитви нашого священника, сповіді, прийняття Святого Причастя. І отець Василь робить це безвідмовно. А ще – священник є для наших хлопців чудовим товаришем-наставником. Люблять вони його за щирість почуттів, людську товаристскість, за вміння дати порятунок та завжди прийти на допомогу.

Хлопці на Сході України з особливим трепетом розповідають за нашого військового капелана. Бо він – людина від Бога. Такий є отець Василь і в повсякденному житті тут. А я була свідком, коли отець-священник був прикладом для всіх нас – робити добрі справи. Так, він особисто давав допомогу на проїзд дороги до Києва матері загиблого героя, яка їхала із журналісткою на пошанування на Майдані. Творити якомога більше добрих справ – це головне кредо отця Василя.

Наш священик завжди читає молитву на пошануванні чи то Героя Небесної Сотні чи новітньої російсько-української війни – подзвін за героєм. Це відбувається на площі біля Стели фотографій загиблих наших героїв. Тоді звучить дзвін пам’яті. І цей дзвін передав сюди отець Василь із греко-католицької церкви. Тут збирається громадськість міста та родина загиблих (вшановують всіх героїв – день загибелі з 2014 року).

А ще дуже люблять прихожани церкви Богослужіння священника, його такі змістовні проповіді у недільні та святкові дні. Ця людина є взірцем для багатьох-багатьох людей. Честь і шану йому складаємо.

І нехай береже нашого отця Василя Гасинця Бог від усього, не доведи Господи, злого. Щоб він кожний раз повертався зі Сходу України живим і неушкодженим. А ще краще, просимо нашого Господа, аби припинилася ця війна, щоб не було жодних втрат наших захисників.

Слава Україні! Героям слава!

М. Кисильова

В черговий раз з благословення правлячого Архиєрея Чернівецької єпархії Йосафата Мощича здійснюється капеланська місія всесвітлійшого отця Василя Гасинця в зоні бойових дій на Сході України. Душпастир духовно і морально підтримує наших захисників. Не малу участь у місії, як завжди, беруть і парафіяни Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де капелан є парохом.

Волонтери-парафіяни для воїнів готують смачні домашні страви забезпечують їх потрібними речами. Кожна така подорож на Схід отця Василя є даниною і великою вдячністю від кожного християнина, від кожного українця – кожному захиснику та його родині.

Всім волонтерам Божої Любові, а отцю Василю Гасинцю щасливої дороги!

 

 

 

peredplata