Буковинець, кулеметник, воїн, який втратив на фронті ногу, служить в Чернівецькому обласному ТЦК та СП

Герой війни, який втратив на фронті ногу, служить в Чернівецькому обласному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.
Солдат Богдан Смаль – санітар-стрілець, а згодом кулеметник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Професійний воїн, який пройшов військову підготовку у Великій Британії, штурмував ворожі позиції на Харківщині і Донбасі, розповідає пресслужба ТЦК та СП.
Зазнавши всіх жахіть війни та втративши ногу, пересуваючись на протезі, Богдан Смаль із позивним «Сімба», продовжує службу.
До початку повномасштабного вторгнення чоловік працював за кордоном будівельником. Об’їздив пів Європи. В лютому 2022-го вважав, що як справжній чоловік, має повернутися до України і захищати родину від ворога.
«Навички здобув під час навчання закордоном. Там пройшов потужну військову та спортивну підготовку – стрільба, долання перешкод, біг угору, стрибки з парашутом. Були гарні умови, суцільне захоплення. До нас навіть приїздив колишній Прем‘єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон», – розповідає воїн.
Кулеметник, який влучно вражав ворожі цілі, під час тривалих боїв, попри сильне виснаження, нерідко по кілька діб поспіль не міг зімкнути очей на позиціях, каже – відповідальність за побратимів та їхні життя зашкалювала.
«Було багато успішних боїв, як то на Харківському напрямку, коли назустріч йшла колона противника. Ми з хлопцями добре тоді відпрацювали», – пригадує Богдан.
Поранення отримав в Осколі, що на Харківщині. Сімба з побратимами зайшов до замінованого лісу, який противники підпалили. Тоді один з побратимів втратив ногу, ще один – пальці на руках. А Богдан ввечері того ж дня наступив на міну…
9 операцій і 17 наркозів позаду. Ногу ампутували. Лише на Різдво 2023-го Богдан спробував зробити перший крок – на протезі. Далі ще кроки… крок за кроком і він навчився пересуватися.
Військовий переконаний – кожен, хто може, повинен долучитися до захисту держави: «Не будемо ми там, на фронті, то втратимо все, втратимо свою країну».
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata