14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, народжена та загартована в боях.

 

Військова служба за контрактом в князівській 14 окремій механізованій бригаді є почесною, адже це служба пліч-о-пліч із тими, хто героїчно захищає Україну від самого початку війни. Наразі військова частина пропонує посади старшинського та рядового складу, як бойові, так і не бойові. Є чимало пропозицій для громадян, які не проходили військової служби, зокрема, із фахом медиків, юристів, водіїв, механіків тощо.

Дата створення 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка дислокується на Волині, в м. Володимир-Волинський, – 10 грудня 2014 року. Бойова бригада, яка з перших днів свого створення гідно та з честю виконувала завдання за призначенням на фронтових рубежах, була сформована на базі 51-ї окремої механізованої бригади. Першим командиром           14 омбр став полковник Олександр Жакун. На початку червня 2018 року командування бригадою прийняв полковник Сергій Войченко. У 2019 році військова частина отримала Почесне найменування – імені князя Романа Великого. 14 жовтня 2019 року, в День Захисника України, в районі проведення Операції об’єднаних сил, де особовий склад бригади виконував завдання за призначенням, Президент України урочисто вручив командиру 14 омбр полковнику Сергію Войченку стрічку Почесного найменування.

Підрозділи 14 омбр з листопада 2014 року виконували найскладніші бойові завдання в районі багатьох населених пунктів Донецької та Луганської області, періодично повертаючись  додому для відновлення боєздатності. За успішне виконання завдань та доблесну службу сотні військовослужбовців бригади нагороджені орденами «Богдана Хмельницького», «За мужність», «За заслуги», медалями та відзнаками вищого військового керівництва.

Танковий взвод 14 омбр тричі виборював звання кращого танкового взводу ЗСУ та представляв Україну на міжнародних танкових змаганнях «Сильна Європа» в Німеччині.

            Військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади та їхні родини користуються низкою пільг та отримують додаткові виплати з урахуванням сімейних обставин та участі в бойових діях. Їм виплачується грошова допомога при укладанні контракту, щорічні виплати на оздоровлення, а також виплачуються кошти для вирішення соціально-побутових питань. Для військовослужбовців бригади передбачене безкоштовне речове та продовольче забезпечення, медичні послуги, санітарно-курортне лікування. Проживання в комфортних гуртожитках також є безкоштовним, за бажанням військовослужбовець орендує житло, отримуючи за це грошову компенсацію.

            Грошове забезпечення військовослужбовця першого місяця служби в 14 омбр складає від 10500 грн. Розмір виплат залежить від вислуги, звання та займаної посади. Так, командир роти отримує в середньому від 15000 грн. в пункті постійної дислокації, від 21000 грн. на другій лінії та від 32000 грн. на першій лінії в районі ООС.

            14 окрема механізована бригада імені Романа Великого запрошує на військову службу за контрактом! Бій хоробрих любить! Служимо разом – переможемо разом!

            Слава Україні!

 

            Звертайтеся до Чернівецького ОВК за адресою: вул. О.Кобилянської, 32, та в комісаріати за місцем проживання. Телефонуйте за номерами: 0509480349, (0372) 52 43 49.

            Контакти військової частини: м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 265 (063) 61-23-241, (093) 89-99-614 (солдати, сержанти) (093) 14-03-084, (096) 90-51-096 (офіцери)

 

peredplata