ООН також підтримує Туреччину і її дії у Сирії та засуджує вчинки режиму Асада та Росії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає: 

-Сирійський режим Асада скоїв військові злочини, нападаючи на медичні установи в районі де-ескалації Ідліб, заявила в понеділок Комісія ООН по Сирії.

“Під час нападу на медичні установи проурядові сили неодноразово вчиняли військовий злочин у вигляді умисного нападу на об’єкти, що охороняються і навмисного нападу на медичний персонал”, – заявила Комісія з розслідування ООН по Сирії, представивши свою нову доповідь на прес-конференції.

Комісія також заявила, що у неї є “розумні підстави” вважати, що російські літаки брали участь в інцидентах з бомбардуванням цивільних об’єктів в серпні минулого року.

“Російські військово-повітряні сили не направляли атаки на конкретну військову ціль, а й завдавали удари по цивільних об’єктах, що рівносильно військовому злочину, пов’язаного із вчиненням невибіркових атак в цивільних районах”, – зазначається в звіті Комісії ООН у справах Сирії.

Якщо підсумувати заяви НАТО, ООН, США, частково ЄС, то ми бачимо, що Реджеп Ердоган сяде за стіл переговорів з Bолодимиром Путіним не з порожніми руками, а з цілою “колодою” козирних карт.

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 
 

peredplata