Захисників не зрадимо: у Чернівцях вимагали пояснити, чому не врятували військового, який помирав від ран.

У Чернівцях ветерани російсько-української війни та небайдужі містяни вийшли на акцію з вимогою покарати винних у загибелі сержанта Ярослава Журавля, який кілька днів стікав кров’ю під Зайцевим, очікуючи на порятунок.

Про це повідомляє кореспондент “Прямого”.

У Чернівцях пройшла акція під гаслом “Україну не здамо, захисників не зрадимо”. Ветерани війни та небайдужі містяни зібралися під будівлею обласної адміністрації, щоб запитати у представника президента в області, чому Володимир Зеленський не зробив усе можливе, аби врятувати військовослужбовця Ярослава Журавля, який помирав від ран.

Учасники акції принесли з собою державні прапори і плакати із написами “Росія – ворог” та “Україну не здамо”, «Вмотивоване військо – захищена Україна!».

Учасники акції принесли під ОДА колонку, щоб усі почули «голос війни». З колонки звучали постріли. 

Акцію організувала Громадська організація «Тактична група 4.5.0», – пише  https://acc.cv.ua/ 

Її учасники зазначають, що Зеленський, як гарант Конституції, проігнорував це положення основного Закону країни і кинув напризволяще помираючого від ран військовослужбовця Збройних сил України, в результаті чого воїн помер в страшних муках.

Стік кров’ю, розрізали й вилучили кістки: в командуванні ООС розповіли жахливі деталі смерті військового медика та морпіха.

Нагадаємо, що на Донбасі 13 липня російські найманці обстріляли трьох військовослужбовців, які здійснювали евакуацію тіла загиблого поблизу Зайцевого бійця Об’єднаних сил.

У командуванні ООС розповіли, що після цього українська сторона кілька разів зверталася через СММ ОБСЄ до проросійських формувань з тим, щоб забрати пораненого, який “мав відповідні білі позначки (що свідчило про його причетність до евакуаційної групи)”.

15 липня Україна евакуювала тіло військового. Чи забрали разом з ним тіло загиблого медика, невідомо.

Згодом Європейський Союз повідомив, що очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за вбивство медика.

Держдепартамент США висловив співчуття у зв’язку із убивством українського медика на Донбасі.

Фото та відео https://pogliad.ua/

peredplata