Війна

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Південний Кавказ палає! Азербайджан остерігається терактів з боку вірменських спецслужб!
Азребайджанські війська сьогодні взяли під свій контроль села Ариш Фізулінського району, Дошлу Джебраїльського району, Едіше, Дюдюкчу, Еділлі, Чірагуз Ходжавендського району, які розташовані на території Нагірного Карабаху. Тепер у хід пішли інструменти і зброя гібридних воєн. У першу чергу це інформаційні атаки і контратаки спецслужб обох сторін. Приміром, Служби державної безпеки Азербайджану публічно заявили про те, що вірменські спецслужби готують теракти в місцях скупчення людей в Азербайджані. Вірменські ж спецслужби називають такі заяви абсурдом і плодами хворої фантазії азербайджанжського керівництва.
Служба національної безпеки (СНБ) Вірменії вважає абсурдною заяву Служби державної безпеки Азербайджану про те, що вірменські спецслужби готують теракти в місцях скупчення людей в Азербайджані. Про це повідомило державне інформаційне агентство “Арменпрес”.
І тут зійшлись у битві коса і камінь. У Твітері, на сторінці президена Азербайджану Ільхама Алієва читачі пригадали терорестичну діяльність у 70-90-х роках так званої “Вірменської таємної армії визволення Вірменії” (ASALA). Про ідеологію і цілі цієї організації поцікавтесь у інтернеті. Єдине зазначу, що у багатьох країнах світу, у тому числі і у США, ця організація була визнана терористичнію і забороненою. (https://en.wikipedia.org/…/Armenian_Secret_Army_for_the…). Однак у самій Вірменії, у її столиці Єревані загиблим бійцям “Вірменської таємної армії визволення Вірменії” (ASALA) встановлено почесний меморіал.
Журнал “Таймс” у 1983 році писав: “В останнє десятиліття, 36 турецьких дипломатів було вбито в різних країнах, з них четверо – в США. Бойові угруповання здаються високопрофесійними: починаючи зі створення в 1975 році, найвідоміша з них – марксистська вірменська АСАЛА, тренувалася на базах Організації визволення Палестини в Бейруті “.
Як говориться: вік живи і вік учись. Зізнаюсь чесно, до нинішнього дня про існування і діяльність у світі Вірменської таємної армії ASALA лише чув. Але сьогоднішні події на Південному Кавказі змусили мене детальніше переглянути сторінки історії взаємин Вірменії з іншими країнами світу. Непрості вони…, ой, не прості.
Зображення може містити: надворі
 
 
 
 
 
 
 

peredplata