Україна – НАТО

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Варто знати, що Україна і Грузія вже були на самісінькому порозі вступу у НАТО.
Це було 2008 року у Бухаресті під час саміту НАТО. Україна і Грузія тоді мали долучитися до Плану дій щодо членства в Алянсі (ПДЧ). У 2008 році США і низка країн НАТО відверто підтримували надання Україні ПДЧ, але проти виступили Франція (тодішній президент Саркозі) і Німеччина (канцлерка Ангела Меркель). Саме Франція та Німеччина і досі є тими зовнішніми чинниками, які противились і противляться євроатлантичній інтеграції України і Грузії. Зараз ситуація ще складніша – додалися внутрішні противники на шляху євроатлантичної інтеграції України.
Бухарестський саміт НАТО 2008, або 20-й саміт країн-членів НАТО відбувся 2-4 квітня 2008 року в Бухаресті (Румунія). На порядку денному стояли питання про визнання Косова, військові дії в Афганістані, розширення Альянсу, шляхом приєднання до нього Хорватії, Албанії та Македонії, а також приєднання до ПДЧ України та Грузії. У пресі це зібрання охрестили “самітом великих надій” і “великих скандалів”.
За інформацією російської газети “Коммерсант”, на цьому саміті президент Росії Володимир Путін висловив думку Джорджові Бушу, що “Україна — це навіть не держава!”, і натякнув, що у випадку вступу України до НАТО, Росія може розпочати відторгнення у Крим та у Східну Україну.
Шість років по тому розпочалася Російська збройна агресія проти України, яка триває по сьогоднішній день.
Зображення може містити: 2 людини, люди стоять та люди на сцені
 
 
 
 
 

peredplata