Мер Клічук вручив воїнам-добровольцям медаль Чернівецької міської ради «На славу Чернівців»

Сьогодні, 14 березня, до Дня українського добровольця, на Центральному кладовищі відбувся молебень та покладання квітів на могили полеглих учасників бойових дій на Сході країни. Вшанувати полеглих воїнів прийшли міський голова Роман Клічук, секретар виконавчого комітету Сергій Добржанський, депутати міської ради, священники, родичі, побратими та небайдужі чернівчани.
Опісля на Центральній площі міста відбулося покладання квітів до пам’ятної дошки Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО.

– Сім років тому різні люди по всій Україні зробили вибір: залишити своє звичне життя – сім’ю, домівку, друзів, роботу – і піти захищати Україну. Піти на війну. Важко передати словами ту вдячність і пошану, яку я відчуваю до наших добровольців. Ви були серед тих, хто першим зустрівся віч-на-віч з ворогом, хто не дозволив російським окупантам просунутися далі. Я захоплююсь силою вашого духу, рішучістю, мужністю.
Для мене стало великою честю вручити воїнам-добровольцям медаль Чернівецької міської ради «На славу Чернівців». За мужність та героїзм у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України сьогодні нагороджені Олексій Колупов, Геннадій Бойко, Володимир Дуднік та Сергій Пятковський, –  написав на своїй сторінці Фейсбук Чернівецький міський голова Роман Клічук:
 
 
А ще спілкувався сьогодні з рідними тих героїв-добровольців, які віддали за Україну найдорожче – своє життя. Це невимовний біль. Я ніби знову повернувся у той страшний 14-й рік.
 
Такі зустрічі змушують ще раз переусвідомити те, що відбувається зараз, вони змушують знову і знову ставити собі питання: чи гідно ми живемо?
Чи недарма завдяки нашим героям ми отримали цей безцінний дар: жити в мирному місті під мирним небом?
Ми повинні зробити все, щоб це було недарма.
Вічна пам’ять героям!

peredplata